Aulona Folk Festival 2010
HISTORIKU AIFF 2010

Festivali i Dytë i “Aulona International Folk Festival” u zhvillua në datat 8,9,10,11 Maj 2010.
Ky Festival ,për herë të parë ,përveç qytetit të Vlorës u shtri edhe në qytetin Orikum, Nartë dhe Novoselë.
Në këtë festival morën pjesë Ansamblet .: “ BILBILI “,Vlorë, Shqipëri ; “KARDZHALI”; Kardzhali, Bullgari ; “QYTETI I PALAGIANELLO”, Taranto,Itali ; “KEFALOVRISI”, Janinë,Greqi ; “VALPOVO 905 “, Valpovo, Kroaci; “WIELKOPOLONIE, Poznan, Poloni ; “SARISAN “;Preshovë, Sllovaki ; “KARSHIAKA “;Shkup, Maqedoni ; “EMIN DURAKU”; Zhur,Kosovë ; “CAMËRIA”, Vlorë, Shqipëri .

Të ftuar : Grupi Polifonik “ BREGDETI”, Himarë ; Këngëtarët Tone e Mark Gjoka,Mirditë (Lezhë); këngëtarja Juli Cenko.

Moderatore e Festivalit : Eugerta Metaj
Kupa e Festivalit AIFF 2010 : Ansambli “ SARISAN”, Sllovaki.

 
KUSH ESHTE QYTETI I VLORES ?

Vlora është qytet më i bukur bregdetar i Shqipërisë dhe ndodhet në Jug-perëndim të vëndit. Qyteti ka rreth 130 mijë banor.

Lexo më...
 
ZVERNEC dhe NARTA

Narta eshte nje fshat i vogel i bukur vetem 5 km larg qytetit te Vlores!Fshati ka rrotull 5000 banore.

Lexo më...
 
Orikumi

Orikumi eshte qytet ne jug te gjirit te Vlores. Prane tij eshte qyteti antik, Oriku, themeluar nga Eubeasit ne shekullin VI p.e.r.

Lexo më...
 
Novosele

Novosele është vend i vogël, fshat i bukur ndodhet vetëm 15 km nga qyteti i Vlorës.

 

Photos

{highslide type="slideshow-controlbar" height="75" width="75" event="click" class="" captionText="" positions="top, left" display="none" src="/2011_1.jpg,2011_2.jpg,2011_3.jpg,2011_4.jpg,2011_5.jpg,2011_6.jpg,2011_7.jpg,2011_8.jpg,2011_9.jpg,2011_10.jpg,2011_11.jpg,2011_12.jpg,2011_13.jpg,2011_14.jpg,2011_15.jpg,f-2.jpg, f-3.jpg,f-5.jpg,f-6.jpg, f-2.jpg, f-1.jpg"} {/highslide}

Sponsor i pergjithshem-Bashkia Vlore

Sample image

You are here Historia Folk Festival 2010