KUSH ESHTE QYTETI I VLORES ?

Vlora është qytet më i bukur bregdetar i Shqipërisë dhe ndodhet në Jug-perëndim të vëndit. Qyteti ka rreth 130 mijë banor.


Nga kryeqyteti ,Tirana, është larg 120 km. Qafё-Thanë (Maqedoni)-Vlorë është 180 km. Kakavijë (Greqi)- Vlorë është 150 km. Rinas (aeroport Tirana )- Vlorë është 110km.Vlora është qyteti historik i Shqipërisë mbasi në 28 Nëntor 1912 është ngritur Flamuri i Pavarësisë Kombëtare. Qyteti i Vlorës në antikitet është quajtur Aulona , emërtim të cilin e mban Festivali. Temperatura në muajin Maj është rreth gradë.

You are here KUSH ESHTE QYTETI I VLORES ?