Groups 2014

KUSH ESHTE QYTETI I VLORES ?

Vlora është qytet më i bukur bregdetar i Shqipërisë dhe ndodhet në Jug-perëndim të vëndit. Qyteti ka rreth 130 mijë banor.


Nga kryeqyteti ,Tirana, është larg 120 km. Qafё-Thanë (Maqedoni)-Vlorë është 180 km. Kakavijë (Greqi)- Vlorë është 150 km. Rinas (aeroport Tirana )- Vlorë është 110km.Vlora është qyteti historik i Shqipërisë mbasi në 28 Nëntor 1912 është ngritur Flamuri i Pavarësisë Kombëtare. Qyteti i Vlorës në antikitet është quajtur Aulona , emërtim të cilin e mban Festivali. Temperatura në muajin Maj është rreth gradë.

Photos

{highslide type="slideshow-controlbar" height="75" width="75" event="click" class="" captionText="" positions="top, left" display="none" src="/2011_1.jpg,2011_2.jpg,2011_3.jpg,2011_4.jpg,2011_5.jpg,2011_6.jpg,2011_7.jpg,2011_8.jpg,2011_9.jpg,2011_10.jpg,2011_11.jpg,2011_12.jpg,2011_13.jpg,2011_14.jpg,2011_15.jpg,f-2.jpg, f-3.jpg,f-5.jpg,f-6.jpg, f-2.jpg, f-1.jpg"} {/highslide}

General sponsor - Municipality

You are here Historia Folk Festival 2014 KUSH ESHTE QYTETI I VLORES ?